Vragen? Bel +31 (0)85 0220064

Subtotaal: € 0,00
Search: 

Dozen en karton

Kartonnen dozen en platen koop je bij Eurofolie


Karton is een veelzijdig product omdat het zich eenvoudig laat vouwen in elke vorm. Dat kan volgens strakke normen of juist geheel op jouw wensen toegesneden. Wereldwijd is de meest verkochte standaard vouwdoos de Amerikaanse vouwdoos met de inklapbare flappen aan boven- en onderkant. Tal van producten in van allerlei branches kun je verpakken in dozen. Ze zijn er dan ook in enorm veel varianten: groot, klein, lang, met een enkele golf, een dubbele golf of drie-golf karton. Wat kun je allemaal doen met kartonnen dozen?

  • Palletdozen zijn gemaakt op de pallet-standaard en dus bij uitstek geschikt om je artikelen veilig en stabiel op te slaan en te vervoeren
  • Maatwerk dozen, zoals langwerpige dozen 
  • Verhuis- en archiefdozen (dozen met handgreep) zijn handig als je moet tillen
  • Massief kartonnen dozen 
  • Vouwdozen met variabele hoogte, dus geschikt voor meerdere soorten producten
  • Verzenddozen voor verzending van pakketten, ook op brievenbusformaat


De Europese organisatie die de normen vastlegt voor kartonnen verpakkingen is de FEFCO (Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé). De Amerkaanse vouwdoos heeft bijvoorbeeld als code FEFCO 0201. Eurofolie heeft een uitgebreid assortiment dozen volgen FEFCO-normen.

Wij leveren ook golfkartonnen platen, massief kartonnen platen en honingraatkarton. Deze platen kennen verschillende doeleinden. De balangrijkste is stabilisatie van gestapelde producten.

Wil je graag advies? Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste product. Bel even +31850220064 of mail naar verkoop@eurofolie.nl en we vinden een oplossing voor je. En als je dat wilt, leveren we uiteraard maatwerk. 

Je kunt bij Eurofolie terecht voor: 

Bijna alle dozen te koop

Een doosje waarin je de wereld kunt stoppen verkopen we niet, maar voor de rest kan Eurofolie helpen: we hebben confectiedozen en maatwerkdozen, blanco en bedrukte dozen, golfkarton- en massiefkartondozen en wat dies meer zij. En hebben we het niet meteen op voorraad, dan zorgen we ervoor. Hoge, lage en langwerpige dozen, dozen met of zonder deksel inpakdozen, brievenbusdozen, wijn- en bierdozen, we regelen het.

Dozen nodig? Bestel ze bij Eurofolie!

  • E: box, corrugated cardboard
  • D: Box, Wellpappe
  • F: boîte, carton ondulé


Karton, een veelzijdig product

In karton kun je melk doen, bruggen bouwen, fietsen maken, een hanglamp knutselen; je kunt er Madurodam mee bouwen, schepen, pallets, bekers, huizen, speelgoed. Het isoleert, verfraait, verpakt. 
Karton is veelzijdig. Het laat zich frezen, impregneren, laseren, nieten, lijmen, bedrukken, snijden, rillen, beschilderen, stansen, knippen en snijden.
Karton is karton? Nee hoor, je hebt fotokarton, massief karton, golfkarton in verschillende varianten, microgolfkarton, honingraatkarton, bordkarton, karton op rol, karton in platen, waterdicht karton. In alle afmetingen en diktes.

Nog onvoldoende mogelijkheden langs zien komen? Neem contact op met Eurofolie voor alle mogelijkheden. 

E: cardboard
D: Karton
F: carton